The Fox Saunadorp - Marokkaanse hamman

De Marokkaanse hamman is origineel gebouwd met perfectino bekleding (speciale technieken uit Marokko). De stoom word geproduceerd zoals dit origineel in de hamman hoort te zijn. Door middel van heet water en zuurstof rechtstreeks van buitenaf, waardoor we een natuurlijke stoom krijgen die het lichaam streelt met duizenden waterbelletjes.Wie regelmatig gebruik maakt van een stoombad, weet dat de uitvoering, de sfeer, maar vooral het klimaat in het bad wel hemelsbreed verschillen van een sauna. Eenvoudig gezegd:Een sauna is gevuld met uitzonderlijk warme maar droge lucht, terwijl het stoombad een veel lagere temperatuur heeft, maar daarbij opvallend vochtig is.De stoom aangevuld met heerlijke geur van eucamenthol, opent de poriën, reinigt de huid, stimuleert de bloedsomloop en voert de afvalstoffen uit het lichaam.
Het stoombad kent grote weldaden bij o.a. stress, (chronische) klachten van gewrichten en spieren, bronchitis en na operaties van gewrichten.

Belangrijk!

Net als de sauna zorgt het stoombad zo voor een opwarming van het lichaam. De uitwerking op het lichaam is dan ook gelijk aan die van de sauna. Na een verblijf van een kwartierin het stoombad blijkt de lichaamstemperatuur even hoog te zijn als na een kwartier in de sauna, terwijl de luchttemperatuur daar toch zo’n 40 graden hoger is. Dit is te verklaren door de grote verdamping van zweet in de sauna. In de hamman is deze verdamping niet mogelijk door de hoge vochtigheidsgraad.

Marokkaanse Hamam