The Fox Saunadorp - kelosauna

De authentieke Kelo sauna gaat terug naar de oorspronkelijke Finse saunaroots van meer dan 2000 jaar oud. Het KELO-hout is afkomstig van 300-jarige vurenhouten KELO - bomen. Karakteristiek voor het hout is de zilvergrijze glanzende kleur. KELO-hout is heel schaars en waardevol. Door de bijzondere eigenschappen van het hout komt het uitzetten of breken van de constructie niet of nauwelijks voor.Door de weerbestendigheid heeft het hout geen behandeling nodig tegen rotting.

Opgetrokken met het vakmanschap en de kennis van gedegen stielmannen, ademt dit gebouw de oorsprong en het vertrouwen uit van een plaats waar het heerlijk tot rust komen is. Deze sauna is speciaal ontworpen om de typische sauna opgietingen te kunnen doen. De kachel heeft zo een 400kg stenen die voor een schitterende stralingswarmte zorgen.

De aromatherapeutische werking van de opgietoliën geeft een extra dimensie aan het saunabad. De opgietmeester selecteert bewust een aantal geuren en bouwt de sessie op naar een hoogtepunt. Hij gebruikt verschillende methodes om het de saunagast zo aangenaam mogelijk te houden.

Belangrijk!
Na de sauna eerst eventjes afkoelen in de buitenlucht: zo verdwijnt de condens uit je longen. Koel geleidelijk aan af: start met die plaatsen het verst weg van je hart: het rechteronderbeen, de bovenkant, het linkerbeen, en zo naar boven, met als laatste je borst (en hart).