µ The Fox

De Rode Moskee

  Vanaf heden is iedereen welkom in onze "Rode Moskee".
Men kan hier in alle rust en stilte relaxen in een prachtig voetenbad met verwarmde zitbanken.
Ook de "Ottomaanse hammam"* is voor iedereen toegangkelijk.
Reserveer nu een heerlijk "Hammam ritueel**".
Een echte aanrader voor iedereen.
VOOR INFO EN PRIJZEN KLIK HIER
 
   
 

* Het Arabische woord HAMMAM betekent:

 • letterlijk: verspreider van warmte
 • maar ook: bad en badkamer


Per Arabisch land verschillen de gebruiken in de hammam iets van elkaar. Arabieren zijn altijd meer gecharmeerd geweest van het uitzweten van vuil dan het schoonweken in baden.
Na de val van het Romeinse Rijk (de Romeinen hebben schitterende badhuizen nagelaten voor het nageslacht) hebben ze zich de badhuiscultuur eigen gemaakt. De profeet Mohammed in de Islam heeft de religieuze reiniging verspreid door deze te integreren in de religie. De hammam heeft een enorme vlucht genomen en heeft zich kunnen verspreiden over een zeer groot gebied.
Momenteel is de hammam zich razendsnel aan het uitbreiden over de Westerse wereld en kunnen we al spreken over een echte trend.

 
 

 

** HAMMAMRITUEEL 1. Weken in de warme tot hete stoom
  Vooraf ga je altijd 10 à 15 minuten in de hammamruimte om te zweten. Start altijd met een gedoucht, begoten en vochtig lichaam.
  Afhankelijk uit welk land je het ritueel volgt is dit met of zonder gebruik van zeep. Na 20 minuten is de huid zacht en los om de scrub te ontvangen en zullen de dode huidcellen makkelijker loslaten, wat soms te zien is aan de rolletjes die los komen.

 2. Scrubritueel
  Krachtig scrubben, verbazing hoeveel "vuil" er verdwijnt. Het scrubben is een wezenlijk onderdeel van hammam, net als de zeepmassage
  met speciale zeep op basis van olijfolie. Het scrubben gebeurt met een speciale handschoen, Kese op zijn Turks. Voor iedere huid is er een een geschikte scrubhandschoen.
  Het scrubritueel reinigt niet alleen de buitenkant, ook de geest wordt door de lome warmte en de sterke doorbloeding van het scrubben zodanig gereinigd dat men zich herboren in een nieuw lichaam voelt.

 3. Massage
  Verschillende technieken komen aan de orde. Lange strijkbewegingen geven een weldadig ontspannen gevoel. Het werken in de diepte maakt
  spanningen los en de strekkingen vergroten de beweeglijkheid in en rond de gewrichten.

     4.   Turkse thee.
            Na de behandeling wacht u een heerlijk warme zwarte thee.